Què és Second- Live?

divendres, 13 de juny del 2008

ANIMOTO

ANIMOTO

Feines d'avaluació

Hem l'anànlisi de les TIC del CEIP Patufet-Sant Jordi, Jaume Bataller.

El material educatiu que hem elaborat és un conte interactiu que el nen pot anar passant les imatges i esclotar els sons que els hi proposem, també pot anar seguint el conte escoltant la narració."El conte màgic de la Dduna i el drac Yashda"
Aqui pots trobar L'ANÀLISI de la Web SOL (SERVEI D'ORIENTACIÓ DE LECTURA D'INFANTS I JOVES)

divendres, 30 de maig del 2008

Sessió 13

S'ha fet el lliurament del DVD amb la distribució de Linux ( LINKAT 2.0) del Departament d'Educació.
Permet utilitzar-se sense necessitat d'instal·lació com a DVD Live.
Si el voleu instal.lar permet conservar la instal·lació existent del vostre S.O. i disposar d'engegada dual.

Sessió 12

Avui insertarem una activitat de Java clic en el bolg

COM FER UN MONTATGE D'UNA PANORÀMICA

Sessió 11

Hem parlat de les aplicacions didàctiques de la telefonia IP:

* SKYPE ( permet trucades de PC a PC de forma gratuita i de PC a telèfon amb prepagament)
* VOIP BUSTER ( permet trucades de PC a PC i de PC a telèfon fixe d'una llista de països de forma gratuita )
* VOIP STUNT ( permet trucades de PC a PC i de PC a telèfon fixe d'una llista d'altres països de forma gratuita )

Recursos per a Educació Especial
Presentació de l'Aplicació Fàcil.
Hem parlat de les caracterítiques del material didàctic elaborat per als infants amb necessitats educatves especials. Aquest material oferix als infants la possibilitat de millorar la seva autonomia. Aquestes activitats tambe tenen aplicació en les aules de parvulari.

divendres, 16 de maig del 2008

Sessió 10

Mòbils i PDA's
Nova via per compartir sentiments,emocions i pensaments
  • És un mitjà de comunicació personal
  • Es crea un llenguatge especial
  • És un element multimèdia: so (radio, mp3, mp4), fotografia, video, TV
  • Serveis d'internet: xat, E-mail
  • Jocs
  • Compra electrònica: logos, jocs, concursos...
  • Usos personals: Agenda, rellotge, despertador...
Els mòbils tenen utilitats educatives?
És possible fer activitats de caracter educatiu aprofitant la possibilitat de gravar videos o be fer composicions fotogràfiques.
és molt interesant les possibilitats que ofereixen els mòbils amb nens amb problemes auditius o de parla. També són molt interesants les experiècies amb infants amb necessitats educatives especials.
Quina edat és la adequada per que un nen tingui mòbil?
Depent, del nen, de la finalitat, de la situació...
Quan de temps?
El temps ha de ser limitatper que siguin conscients del preu del consum i de la dependència que pot arribar a crear.
Necessitat de consum
Et crean la necessitat de tenir un mòbil últim model que doni un munt de prestacions que no et són necessaries.
Al voltant dels serveis de telefonia s'està fent molta molta publicitat enganyosa.
La forma de pagament per contracte permet coneixer a qui i a quina hora s'han fet les trucades, així com la durada de les mateixes.

VIDEOJOCS

Els videojocs tenen una etiqueta que indiquen per a quina edat va adreçat el joc; si diuen paraulotes; si pot crear situacions o sensació de pànic; si poden crear adicció; presenten situacions que poden crear o fomentar l'homofòbia, el racisme; escenes o situacions violentes; escenes de sexe; inducció a la drogadicció.

La WII o els jocs de Play (amb alfombreta) que afaboreixen la psicomotricitat el joc col·lectiu i cooperatiu. Així podem comprobar que que els videojocs tenen una bsant positiva i un altra de negativa.
Situacions educatives:
desenvolupament d'habilitats
transmissió de...

TV, DVD I TDT

Cada cop hi ha mes televisors aixó fa que les families estiguin disperses, cada membre està en el seu espai per veure la seva tele. Moltes vegades sense control horari ni de programació.
La televisió transmet comportaments i actituds que són repetits i assumits per una gran majoria de l'audiència com a "normals" i després són reproduits en situacions de la vida quotidiana.

Avui...
també hem afegit un Sodoku al nostre bolg i hem fet un muntatge audiovisual amb un programa que es pot trobar en aquesta adreça electrònica.
http://animoto.com/play/friends_videos/

divendres, 9 de maig del 2008

Avui en Josep Mª ens ha ensenyat unes vinyetes còmiques amb la finalitat que reflexionèsim sobre els canvis que estan suposant tant a nivell familiar com a nivell escolar les noves tecnologies. Els infants i els joves han interioritzat molt ràpidament el seu funcionament, però i els adults, els pares i professors. Com veiem modificats els gustos i costums a nivell social. Tota innovació ve acompanyada d'avantatges i d'inconvenients, entre tots i totes hem de trobar el punt just per que les noves tecnologíes aportin als nostres infants més experiències positives que negatives.
Competències TIC del professorat
Hem fet un muntatge amb diapossitives amb Flash Slideshow
Aquesta es la meva presentació feta amb moltes preses!!!
presentació

dissabte, 19 d’abril del 2008

SESSIÓ 8

Avui hem parlat de la Web 2.0
Hem vist un vídeo on dos nois explicaven en que conxsisteix. Escoltant l'explicació he entés que la "xarxa" i les seves posibilitats són tan immenses que s'està treballant per que sigui un espai cooperatiu on tothom pugui participar i col·laborar. La "xarxa" ja està entrant en competència directa amb la publicitat tal com la coneixem ara i tambè en àmbits tant consolidats com poden ser la televisió,la radio, la premsa escrita...
Hem penjat en el nostre blog la presentació de Pere Marquès Graells sobre "La web 2.0 i les seves aplicacions didàctiques".
Finalment hem fet un Voki. Divertit!!! Al meu Voki li he volgut donar un tó irònic, perquè és cert que m'ho paso bé i descobreixo un munt de coses en aquesta assignatura també és cert que vaig una mica atabalada.
Un cop dissenyat el Voki i penjat en el nostre blog l'hem posat en un espai compartit al blog de l'assignatura per què així els poguem veure tots.

SESSIÓ 7

Hem obret un blogs-doc i hem comprovat les seves utilitats,com ara:

Crear i edicar documents amb facilitat, tenint accès des de qualsevol lloc i compartint els canvis en temps real. Pots convida a d'altres persones que vegin els teus documents per tal de poderfer modificacions conjuntament i de forma simultànea sense necessitat de compartir l'espai.

Hem obert un compte a Picasa i així podem afegir fotografies amb un navegador web i compartir fotografies amb els amics i la família exclusivament o els podem fer públics i compartiu-los amb la comunitat de Picasa.
Podem veure les fotografies més grans, girar-les, canviar-ne la mida, modificar-les amb efectes especials i afegir-hi títols i comentaris.


divendres, 18 d’abril del 2008

SESSIÓ 6

Expodidàctica
Hem anat a Expodidàctica, una fira que es fa al mateix temps que el saló de l'Ensenyament, però adreçada a un públic més especialitzat dins el món educatiu. Reuneix a empreses de material didàctic, llibres i recursos docents. Destacava la presència d'empreses que mostraven eines com ara les pissarres intractives digitals i altres eines informàtiques.Em vaig interesar per la feina de la fundació Tr@ms, un grup d'escoles que fan projectes cooperatius a treves de les TIC.
En Josep Maria em va mostrar LINKAT el nou programari lliure de qual es dotaran totes les escoles a partir d'ara, un nou projete que faciliti extensió dels mitjans informàtics arreu. En el mateix estand del Departament d'Educació vaig poder beure "La prestargeria" un apartat de l'XTEC on podem trobar un munt de llibres digitals.
A les set del vespre vam participar en un programa de radio que va se emès en directe per XTEC-radio

divendres, 11 d’abril del 2008

SESSIÓ 5

Hem vist un petit vídeo del que és un document cooperatiu i la diferència que hi ha amb el correu electrònic.Cada alumne hem insertar l'adreça del seu blog en un document cooperatiu a http://www.google.com/docs amb l'usuari i contrasenya que ens ha donat en Josep Mª.
Hem après a posar un video de
youtube o teachertube en el nostre blog. Hem buscat un video educatiu i hem insertat el codi "embed" com element de pàgina. Jo he triat un video de l'escola La Florida de Santa Perpètua. Com era molt gran , hem tingut de reduir la imatge modificant els números del codi "embed" a la meitat.

Hem vist una foto panoràmica en moviment, realment és espectacular!!!

divendres, 28 de març del 2008

SESSIÓ 4

Hem fent un recordatori de tots els treballs que farem al llarg del segon semestre: Treball sobre les TIC en un centre educatiu; Avaluar un material didàctic multimèdia;Crear material educatiu multimèdia.
En el programa de l'assignatura trobarem exemples fets en altres cursos que ens poden orientat.

En Jose Maria ens va ensenyar una eina, el banc de sons que ens serà útil per l'assignatura i anivell d'aula.

Com descarregar-nos música d’una manera més ràpida? La resposta es fàcil: a la barra del google s’escriu -inurl:(htmhtmlphp) intitle:”index of” +”last modified” +”parent directory” +description +size +(extenció del tipus de fitxer) “nom del fitxer”. Així de fàcil

divendres, 14 de març del 2008

SESSIÓ 3

Avui hem visitat tres portals gencat(portal oficial de la generalitat), xtec (portal adreçat al professorat) i edu365 (portal pensart pels infants i les famílies).
Aqui teniu una proposta d'activitats que es poden trobar al portal edu365(hem enganxant una imatge des del portal educatiu i li hem afegint un enllaç a la pàgina web).
per finalitzar en JosepMª ens ha facilitat un programa per poder dispossar d'un karaoke. Tant pot servir per passar una bona estona amb la família com per poder fer alguna activitat musical a l'aula.



Pintem

Activitat de pintura per els més petits. hi ha difernts llàmines que els infants han de pintar. Necessiten un dominidel ratolí ja que hi ha dibuixos petits amb una certa dificultat.




Poesia

Oferix un munt de possibilitats! L'infant és el que té en tot moment l'opció de decidir que vol fer, si canviar el tipus de lletre ,escoltar el poema recitat,veure el personatge en moviment... Pot triar i remanar

Creador, Joan Antoja





Contes SPC

Els nens poden gaudir de vuit històriesprotagonitzades per personatges coneguts. aquests contes disposen d'audio i text per poder anar seguint la història.






La Caputxeta

El conte de La Caputxeta en format interactiu. L'infant posa els personatges en escena i aquests diuen el seu diàleg.






Videoclips infantils

Aquí tenim sis videoclips muntats amb imatges reals o amb dibuixos. Cada proposta te la seva presentació amb el nom dels autors i un final.El nen troba música, imatges en mobiment i text per seguir la cançó.

divendres, 29 de febrer del 2008

SESSIÓ 2

Avui hem vist un video que ens mostrava, com no hem de fer sevir les noves tecnologies a l'aula. La utilització de les noves tecnologies ha d'anar acompanyada d'un canvi organitzatiu i metodològic de les classes.
Hem après a modificar "fàcilment" un text de word. Hem creat un compte de gmail i un bloc de l'assignatura.
Tot el poc que ser d'informàtica ho he après arrel de les necessitats que m'han sorgit a nivell professional, per això, aquesta assignatura em suposa un repte que emprenc amb il·lusió.

JCLIC